Drömresa för operaälskare

Drömresa för operaälskare

Varje sommar anordnas en operafestival i Romeo och Julias charmiga hemstad Verona. Skådeplatsen är inget mindre än stadens två tusen år gamla amfiteater. Den kraftfulla musiken samt tusentals åskådare och levande ljus som lyser upp den italienska natthimlen gör detta till en oförglömlig stämningsupplevelse.

Vårt tips är att kombinera ett par nätter på Byblos Art Hotel Villa Amista (www.byblosarthotel.com), som ligger sju kilometer från Veronas centrum, med en vistelse på Grand Hotel A Villa Feltrinelli (www.villafeltrinelli.com) vid Gardasjön. Det förstnämnda är ett unikt hotell i en pampig 1400-talsbyggnad som har renoverats och fyllts med moderna konstföremål och utmanande design. I den stora hallen har till exempel de traditionella freskerna i taket bytts ut mot samtida porträttbilder av nakna människor. Det finns ett mycket trevligt poolområde och vacker trädgård.

Storslagna omgivningar är också något som man verkligen kan tillskriva Grand Hotel A Villa Feltrinelli. Det handlar om ett av trevligaste hotell vi någonsin har bott på. Allt håller absolut högsta klass; från maten och servicen till de rymliga, karaktärsfulla rummen och så förstås läget vid Gardasjöns kant. Känslan är den av att bo i ett extremt praktfullt hem från en svunnen tid, utan att för den skull vara överspänd eller fisförnäm. För denna avspända lyx får du dock vara beredd att öppna plånboken, men det är det väl värt om du har råd.

Text: David Hedengren
Foto: Natalie Montanari

Fler reportage

Fotoreportage:
Splendido Portofino

Splendido Portofino

En av världens mest kända semesterorter. Ett av de främsta hotellen.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.