Bo bra i London

Bo bra i London

Den brittiska huvudstaden har en mångfacetterad hotellscen som rymmer allt från klassisk elegans till trendiga designinrättningar.

Till den första kategorin hör Hotel Dorchester (www.thedorchester.com) vid anrika Park Lane med utsikt över Hyde Park. Bäst är hotellets hjärta, det varmt inredda utrymme som kallas The Promenade. Där äter man frukost och lättare måltider, samt dricker det traditionella eftermiddagsteet som har utsetts till Londons bästa av British Tea Council. Som sig bör finns spa och business center samt eleganta restauranger. Sängarna är stora och sköna och de trevliga badrummen har enorma badkar.

Sedan One Aldwych (www.onealdwych.com) vid Covent Garden öppnade 1998 har det fått stående ovationer av recensenterna och utnämnts till allt från Londons främsta hotell till att erbjuda en av världens bästa hotellbarer. Och visst är det ett speciellt ställe att bo på; från den moderna lobbyn och de cirka 400 konstverken till det generösa hälsocentrets pool med undervattensmusik och den utsökta hamburgaren på room service-menyn. Om du gillar modern, nedtonad lyx är One Aldwych ett utmärkt val.

Text: David Hedengren
Foto: Dorchester / One Aldwych

Fler reportage

Hotell i London

Fotoreportage:
London

London

Harrod's, Themsen, vaktparader, Big Ben och mycket mer. London’s calling!
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.