Villa vid vattnet

Villa vid vattnet

Låt oss vara ärliga: Milano ingen rolig plats att vistas på för länge. Inte minst avsaknaden av trevliga parker och vatten gör att man lätt känner sig kvävd i Armanis hemstad. Därför brukar jag rekommendera besökare som ska stanna mer än bara någon dag i staden att bo vid natursköna Comosjön.

I den lilla byn Cernobbio vid sjöns sydvästra kant, cirka fem mil norr om Milano, ligger Villa D’Este. Den ståtliga huvudbyggnaden uppfördes på 1500-talet och tillhörde såväl en av Napoleons generaler som en rysk kejsarinna innan det blev hotell 1873. Och historiens vingslag är ständigt närvarande i allt från oljemålningarna och statyerna till det värdiga lugnet som råder.

Villa D’Este gör ingen besviken vad gäller aktiviteter – segling, kanot och allt annat vad sjön har att erbjuda, sportcenter med inomhuspool, squash, gym och tennisbanor, samt en flytande pool på sjön. Ta även en promenad upp mot berget som finns på hotellområdet och njut av den vidunderliga utsikten. Middag intas helst på charmiga restaurangen Gato Nero som ligger i närheten.

Text: David Hedengren
Foto: Villa D'Este

Fler reportage

Fotoreportage:
Splendido Portofino

Splendido Portofino

En av världens mest kända semesterorter. Ett av de främsta hotellen.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.