Lyxtält i sanden

Lyxtält i sanden

Att bo i tält är ett säkert sätt om man vill komma nära naturen. Men den som legat och kurat ihopträngd en kylslagen natt vet att det ofta är trevligare i teorin än i praktiken. Det går dock att komma runt problemet genom att checka in på ett hotell som erbjuder möjligheten att bo i tält med allt från trägolv och dubbelsängar till badkar med varmvatten.

InterContinental The Lalit Goa Resort är en enorm hotellanläggning med egen golfbana och en härlig strand. De vanliga rummen är av klassiskt resort-snitt, bekväma men lite tråkiga. Istället ska man bo i ett av tälten på den nästan folktomma stranden. Du somnar och vaknar till det terapeutiska bruset från vågorna och börjar dagen med ett dopp i Indiska Oceanen. Några minuters promenad bort ligger en fiskeby där man kan åka med i en liten fiskebåt och titta på delfiner.

På Mayo öster om Bali bor du i strandtält som är ännu rymligare, hela 58 kvadratmeter. Amanwana ligger ensligt på den frodiga ön, som är ett naturreservat, omgärdad av tropisk regnskog och med härlig utsikt mot den omgivande arkipelagen. Det handlar om verklig Robinson Crusoe-lyx och det mesta görs under bar himmel, oavsett om det är att äta, lyssna på musik, få massage eller bara njuta av den fantastiska naturen. I närheten finns dessutom några av de bästa dykvattnen i den indonesiska arkipelagen.

Text: Adam Hedengren

Fler reportage

Fotoreportage:
Bahamas

Bahamas

Landet med sjuhundra paradisöar och världens klaraste vatten.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.