Park Hyatt Tokyo - storhotell på japanska

Park Hyatt Tokyo - storhotell på japanska

Rofyllt är det självklara ordet för att beskriva rummen på Park Hyatt Tokyo. Mellan väggarna i tvåtusenårigt almträ från Hokkaidos sjöar råder i sann japansk anda en lugn och värdig atmosfär. Detta i kombination med högteknologi skapar ett av världens främsta storhotell.

Park Hyatt är beläget i hjärtat av Shinjuku, ett av Tokyos mest pulserande affärs- och nöjesdistrikt. Hotellet upptar de översta fjorton våningsplanen i en 52 våningar hög skyskrapa, tolv minuters promenad från världens mest trafikerade tunnelbanestation (inte mindre än en halv miljon människor passerar varje dag genom Shinjuku Station!).

När vi äntrar lobbyn, drygt 150 meter över marken, möts vi inte av det traditionella incheckiningsförfarandet utan tas istället emot av en hotellanställd för en liten rundtur. Efter att ha passerat några av restaurangerna, biblioteket samt beundrat utsikten checkas vi in och följs därefter upp till rummet.

Och där finns det som sagt inte mycket att klaga på. Den gigantiska sängen är bäddad med härliga duntäcken och lakan i finaste egyptiska bomull. Badrummet är fullproppat med allt från kimonos och sovrockar till rakblad, hårborste och nagelfil. Dessutom finns TV och den mest anvancerade toalett som vi någonsin har stött på - datoriserad och med elektroniskt uppvärmd stol!

Park Hyatt har sex restauranger och dess New York Grill är stadens kanske hetaste (reservera bord minst tre veckor i förväg). För den äventyrslystne gourmanden rekommenderas den japanska restaurangen Kozue, som drivs av Kenichiro Ohe som är licencierad att tillreda den dödliga blåsfisk-delikatessen fugu.

Slutligen rekommenderas hotellets spektakulära fitness-center. Denna högteknologiska hälsoklubb är gratis för hotellets gäster medan ett medlemsskap kostar nästan en kvarts miljon svenska kronor i inträde plus en saftig årsavgift. Dyrt. Men var annars kan man simma under en enorm glasspyramid, träna och duscha med utsikt från golv till tak över Mount Fuji.

Text: Redaktionen

Fler reportage

Fotoreportage:
Japanska bilder

Japanska bilder

Fotografen Håkan Hjort har besökt landet som är lika gåtfullt som fascinerande.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.