Högsta klass vid Egeiska havet

Högsta klass vid Egeiska havet

Grekland och dess öar är som bekant något av ett charterturismens Mecka. Det finns dock platser och hotell som erbjuder mer än de standardiserade turistorterna. Reshabar har besökt femstjärniga Elounda Beach Hotel & Villas på Kreta.

Som en juvel på den mytomspunna öns vackra nordkust ligger detta smakfulla resort. Här väljer du mellan traditionella hotellrum, bungalows intill vattnet eller någon av de storslagna sviterna. På området huserar sex restauranger och ett antal barer, som serverar allt från traditionell grekisk mat till polynesiskt och japanskt. Dessutom finns ett stort utbud av aktiviteter för den som vill göra annat än bara lapa sol på stranden, i marinan eller vid den privata poolen. Bland annat en mängd vattensporter, ett spa samt upplysta tennisbanor som är tillgängängliga för hotellets gäster.

Elounda håller högsta klass rakt igenom, men är kanske mest känt för sina fantastiska sviter med tillhörande service. Eller vad sägs om transfer från flygplatsen med helikopter, ständig tillgång till chaufför, egen inom- och utomhuspool, privat gym, samt butler och kock som anordnar intima middagar på rummet. Vill ni ha levande musik till maten? Kalla på er egen pianist, som kommer och spelar på svitens flygel!

Text: Redaktionen

Fler reportage

Fotoreportage:
The Pen

The Pen

Mästerfotografen Annie Leibovitz fick i uppdrag att fånga känslan på klassiska Peninsula Hotel.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.