Trendigt i Bryssel

Trendigt i Bryssel

Glöm Grand Place om du är på jakt efter bra mingelställen i Europas huvudstad. Vi guidar dig till ett par av Bryssels bästa vattenhål.

Kring Place Louise, drygt tio minuters promenad från berömda Grand Place, finns det gott om affärer, restauranger och klubbar. Längs Boulevard de Waterloo ligger märkesbutikerna tätt. Här hittar den köpsugne allt från Bvlgari och Cartier till Gucci och Louis Vuitton.

Bara ett stenkast från ingången till Hilton, ligger populära Rosa. Det handlar om ett synnerligen elegant etablissemang, vars yttre del utgörs av en rymlig bar med typisk internationell lounge-känsla. Framåt midnatt strömmar gästerna till, även på vardagar. Det är en sofistikerad blandning av affärsmän och unga självmedvetna trendsetters. Trots detta är stämningen avspänd, och mängden kindpussar skvallrar om en relativt hög andel stamkunder. Innanför baren breder restaurangen ut sig. Även här är miljön elegant och trendig, och menyn är komponerad precis som man kan förvänta sig på en internationell mötesplats. Snyggt, välgjort och rätt dyrt med andra ord.

Knappt tio minuters promenad från Rosa, på Chaussée de Charleroi 50, ligger Le Living Room. Det är en restaurang med en högst originell och läcker inredning. Den röda färgskalan i kombination med ett överflöd av sammet och plysch för närmast tankarna till Orienten.

Le Living Room har även en bar där det blir rätt trångt på helgerna. En bidragande orsak är den väl valda klubbmusiken. Dessutom är personalen osedavnligt tjusig, och det skulle inte förvåna om restaurangens ägare har ett samarbetsavtal med någon modellagentur.

Publiken är blandad. Tidigt på kvällen möter man framför allt representanter för det internationella Bryssel; lite senare sjunker medelåldern och de flesta besökarna väljer att stå och hänga vid baren. På helgerna stiger temperaturen rejält, och vill man ha det lite lugnare framåt nattkröken är det bara att gå tvärs över gatan och slå sig ner på trivsamma Chelsea.

Text: David Hedengren

Fler reportage

Hotell i Bryssel

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.