Goda utsikter på Strand

Goda utsikter på Strand

En klassiker, kan man nog påstå utan att ta till överord. Det handlar om RadissonSAS Strand Hotel i Stockholm, som efter 90 år i tjänst är en av de mest välkända mötesplatserna i huvudstaden.

Och ännu bättre ska det bli. Efter omfattande renoveringsarbeten kan man numera bjuda sina besökare på ny reception, lobby, restaurang och lounge. Den nya loungen med generösa soffor, internationella tidskrifter och väl vald musik är förstås tänkt att locka folket från Stureplan på en drink efter dagens värv.

Mest intressant är kanske ändå den nya restaurangen. Strand Restaurant & Lounge, som den heter, är inredd med spanska möbler och armaturer, som skänker en jordnära känsla i det luftiga atriet. I köket huserar Mathias Emilsson, med erfarenhet från en tvåstjärnig krog i franska Avignon. Hans medarbetare är väl meriterade och har tidigare huserat på till exempel Edsbacka Krog, Fredsgatan 12 och Nils-Emil. Enligt köksmästare Emilsson är menyn en blandning av det bästa från de franska, italienska och svenska köken. Resultatet är modern förstklassig mat, som tillagas med mer känsla än krusiduller.

Låt oss till sist inte glömma hotellets omgivningar. Den välkända tidningen Condé Nast Traveler har i sin serie "A Room with a View" utsett RadissonSAS Strand Hotel till det hotell i landet som har den bästa utsikten. Det rum man framför allt fascinerats av är 203, med sina stora fönster mot Nybroviken, Strandvägen och tillhörande båtliv.

Text: Redaktionen

Fler reportage

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.