Kolonial elegans i New Orleans

Kolonial elegans i New Orleans

Någon lär ha sagt att den som får en hjärtattack i New Orleans får den inte av stress - han får den av njutning. Att njuta av livets goda handlar det också om på stadens främsta hotell, Windsor Court.

När du kommer in Windsor Court förflyttar du dig från en värld till en annan. På ett ögonblick förbyts fukten, de starka sinnesintrycken och en nästan klaustrofobisk känsla mot en sval, men ändå mysig oas; från pastellfärgade, solblekta fasader till kolonialinspirerad elegans.

Inredningen är överdådig men ändå estetisk, och känslan av ett gammalt aristokratiskt hem är påtaglig. Överallt finns det vackra konstverk av stora mästare - hotellets samling är värd drygt 70 miljoner kronor. Trots att en samling av sådan rang hänger på väggarna lyckas man undvika "museikänslan". Tavlorna att kännas som ett naturligt komplement till möblemanget.

Av de 324 rummen är 266 sviter, med ljusa, stora vardagsrum. På andra sidan hallgången ligger sovrummet, som liksom vardgsrummet har en 36-tums-TV. I det fullt utrustade köket finns en välsorterad bar. Badrummet i marmor är större än många vanliga hotellrum och har både dusch och badkar.

Hur är det med mat och dryck då? På the Polo Lounge Club slår man sig lämpligen ner i en av de bekväma fåtöljerna med en whisky i handen, omgiven av bronsfigurer och oljemålningar på temat hästport. Hotellets restaurang, the Grill Room, håller förstås högsta klass och hör till stadens främsta, med en vinkällare som har 10.000 flaskor (den dyraste som sålts kostade över 150.000 kr).

Efter att ha smörjt kråset på the Grill Room känns det bra att det finns ett gym samt bastu och pool. Efter att ha avslutat träningspasset med ett bad i utomhus-jacuzzin väntar en mjuk badrock och Evian-vatten.

Det är svårt att hitta några brister hos Windsor Court. Allt håller högsta klass, från inredning och faciliteter till den utmärkta servicen. Även läget är bra, centralt och med närhet till de franska kvarteren. Det enda problemet är priset - Windsor Court är inget för dig med tunn plånbok.

Text: Redaktionen

Fler reportage

Fotoreportage:
Arizona

Arizona

Comboys, indianer, öken och så förstås Grand Canyon.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.