I regnskogen, på stranden

I regnskogen, på stranden

Ett par mil utanför Cairns, i direkt anslutning till paradisstranden Kewarra Beach, ligger Kewarra Beach Resort. Det handlar om en unik anläggning, med ett läge mellan tropisk regnskog och Stora Barriärrevet som gör den till en utmärkt representant för den skiftande natur som gör norra Queensland så speciellt.

Kewarra är verkligen ett med naturen, som dock fick en ordentlig knuff i ryggen inledningsvis.

- När jag och min fru köpte marken i början av 80-talet var det en gammal sockerodling - långt ifrån den vackra miljö som råder nu, berättar hotellets ägare Rob Prettejohn när vi möts i den aboriginsk-inspirerade restaurangen i hotellets huvudbyggnad.

Det är bara att hålla med. Kewarras skickliga trädgårdsmästare har gjort ett fantastiskt jobb; det känns som att bo i en tropisk regnskog, och man glömmer ibland att man befinner sig på en femstjärnig resort. För att uppnå en sådan unik miljö krävs det att naturen tillåts utvecklas naturligt och påverkas i minsta möjliga mån.

- Enda gången vi har tagit bort några djur var när ett par krokodiler flyttade in i en av poolerna, skrattar Rob Prettejohn.

Bor gör man i bungalows som antingen är grupperade kring lagunen i den tropiska parken eller bland Melaleuca-träden på stranden. Vi föredrar de senare; att börja dagen med kaffe på verandan och sedan vandra rakt ut i det behagliga vattnet för ett morgondopp är semesternjutning på hög nivå. Solnedgångarna är inte mycket sämre.

Sammantaget är Kewarra Beach Resort en fantastisk plats att tillbringa några lugna dagar på innan det är dags för äventyr i Norra Queenslands regnskogar, inlandets vildmarker eller vid Stora Barriärrevet.

Text: David Hedengren

Fler reportage

Hotell i Cairns

Fotoreportage:
Sydney

Sydney

Sydney är ett märkligt möte mellan urban snobbighet och sand-mellan-tårna-kultur.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.