Lugnt och stilfullt i Paris

Lugnt och stilfullt i Paris

Likt en fridfull oas invid stökiga Champs Elysées ligger Lancaster. Ett hemtrevligt hotell som andas tjugotalets överklassmiljö i varje detalj. Reshabar har gjort ett besök.

Från den lilla terassen ser vi ut över Paris tak med Eiffeltornet och Trimfbågen som givna riktmärken. Den trivsamma sviten går i rött och ligger högst uppe i den vackra fastigheten från 1889.

En stund senare serveras det klassisk frukost med kaffe och croissant. Vi går ut i trädgården och slås av tystnaden. Här befinner vi oss mitt i Paris, ett stenkast från Champs Elysées - och ändå hörs nästan inte ett ljud!

Hotel Lancaster är unikt i dessa tider av storskaliga affärshotell. Det är en liten behändig juvel där vart och ett av de 60 rummen är individuellt möblerat. Ursprungligen var det privatbostad - vilket alltjämt avspeglar sig i både inredning och atmosfär - men under det glada tjugotalet byggdes huset om till hotell. Efter den senaste renoveringen på 1990-talet har man skapat ett exklusivt alternativ för den som vill bo lyxigt och hemtrevligt mitt i händelsernas centrum.

En rundvandring på hotellet bjuder på många intressanta upplevelser. Här finns möbler från Ludvig X:s tid, eleganta marmordetaljer och bronsfigurer - till och med en gammal flygel i en av sviterna. Speciellt fascinerande är de cirka 80 målningar av Boris Pastoukhoff som hänger på väggarna. Den ryske kostnären bodde i flera år på Lancaster och betalade merparten av sina räkningar in natura.

Att Lancaster har lockat till sig en rad celebriteter genom åren förvånar inte. Dels är det dyrt, dels inbjuder den intima atmosfären till lugn och en viss anonymitet. Hur som helst är det ett perfekt boendealternativ - inte minst för den som är ute efter en romantisk helg i kärlekens huvudstad Paris.

Text: Uriel Hedengren

Fler reportage

Hotell i Paris

Fotoreportage:
Paris

Paris

Följ med på en resa bland storslagna monument, vackra parker och charmfulla caféer i ljusets stad.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.