Light Bar - ljus i Londonmörkret

Light Bar - ljus i Londonmörkret

The Light Bar i London är lika mycket en upplevelse för ögat som för smaklökarna. Här har den världsberömde designern Philippe Starck skapat en unik atmosfär med ljus och färger i centrum.

När legendariska Studio54:s grundare Ian Schrager och Steve Rubell öppnade Morgans Hotel i New York 1984 föddes konceptet boutique-hotell. Nästan 20 år senare är Ian Schrager Hotels världsledande på att erbjuda sina hotellgäster ett unikt och sofistikerat boende där attityd och spektakulära sinnesupplevelser är ledord.

När man 1999 slog upp portarna för St Martins Lane inleddes arbetet med att frälsa Europa med den Schragerska "hotellet som en teater"-upplevelsen. Och nog får man konstatera att resultatet är lyckat. Även om standardrummen är i minsta laget så har man i St Martins Lane skapat en unik urban tillflyktsort av högsta klass, perfekt i en stressig storstad som London. Men nu är det alltså hotellets bar som det ska handla om.

The Light Bar är - som namnet antyder - uppbyggd kring ljus. Det finns fyra olika avdelningar: rosa, orange, lila och grönt, där allt från golv och väggar till stolar och även gästerna själva (tack vare belysningen) går i samma färg. Känslan av en monokrom drömvärld blir inte mindre av den omtalade franske fotografen Jean Baptiste Mondinos enorma närbildsfotografier av ansikten som täcker de höga väggarna (det är över sju meter i takhöjd).

Denna spännande men samtidigt behagliga atmosfär gör Light Bar till en utmärkt plats för att sippa cocktails och titta på människor. Och det är också en populär startpunkt för det unga och vackra folket innan kvällen fortsätter i ett något högre tempo på China White, MoMo's och allt vad de heter.

Text: Redaktionen

Fler reportage

Hotell i London

Fotoreportage:
London

London

Harrod's, Themsen, vaktparader, Big Ben och mycket mer. London’s calling!
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.