Stjärnglans i Lissabon

Stjärnglans i Lissabon

Utsikten är minst sagt bedårande. I förgrunden ser vi den rogivande Parque Eduardo VII. Längre bort i söder breder den gamla staden ut sig mot floden Tejo, där otaliga historiska upptäcktsresor har tagit sin början. Solen skiner på terrassen utanför vårt rum på tionde våningen på Four Seasons Hotel Ritz i Lissabon.

Ritz är inte Lissabons vackraste hotell; den strama fasaden för snarare tankarna till Östeuropa än en stad vid Atlantkusten. Inte heller finns här den charm som många mindre Sydeuropeiska hotell har. Om du däremot söker minutiös service, dyrbar inredning och omfattande gemensamma ytor har du definitivt hamnat rätt. Ritz är ett storhotell av klassiskt snitt där professionalismen känns in i minsta detalj.

Och så var det då utsikten, som är ett av hotellets främsta säljargument. Bäst är den förmodligen från gymmet på elfte våningen. Ett uppfriskande pass på motionscykeln med vyn över Lissabon utanför fönstret är medicin för både kropp och själ.

- Nästan alla rum har balkong, vilket förmodligen är vår främsta fördel gentemot stadens övriga femstjärniga hotell, förklarar Duty Manager João Pestana.

En annan styrka är hotellets vackra restaurang Veranda, som anses som en av Lissabons främsta. Det är bland annat här som hotellets svårslagna frukost intas. Om vädret tillåter så kan man äta ute på den trevliga terrassen.

Sammanfattningsvis är Four Seasons Hotel Ritz ett utmärkt val för dig som ska tillbringa ett par dagar i Lissabon. Med den nya högklassiga spa-avdelningen - något som Four Seasons är världsberömda för - har man dessutom ytterligare stärkt sin ställning som ett internationellt topphotell.

Text: David Hedengren

Fler reportage

Hotell i Lissabon

Fotoreportage:
The Pen

The Pen

Mästerfotografen Annie Leibovitz fick i uppdrag att fånga känslan på klassiska Peninsula Hotel.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.