Svunnen elegans i Kairo

Svunnen elegans i Kairo

Trots att Kairo är en av Afrikas och Mellanösterns största städer har dess restaurang- och barscen länge varit minst sagt underutvecklad. Men en växande grupp unga medvetna storstadsbor gör att man kan ana en klar förbättring, och nya mat- och dryckesalternativ poppar numera upp som svampar ur jorden.

En av de mer lyckade satsningarna är La Bodega, en kombinerad lounge bar och bistro som upptar ett helt våningsplan i ett vackert tjugotalskvarter i ett av Kairos mer fashionabla distrikt. Och enligt upphovsmännen är det just elegansen och glamouren från tjugotalet som man vill återuppväcka i denna smakfullt inredda inrättning.

Om kvällarna trängs här den nya tidens egyptier, utrustade med mobiltelefoner och märkeskläder. Matsedeln känns rätt kontinental, och priserna är förvånansvärt modesta.

De flesta vi har träffat som har besökt La Bodega återvänder, eller blir rent utav stamgäster. Så om du är i krokarna, passa på att göra ett besök på en god representant för det nya kosmopolitiska Nordafrika.

Fotnot:

Nu har det gått nästan 10 år sedan denna artikel skrevs och La Bodega grundades. Sedan dess har en revolution svept över arabvärlden, Egypten och Kairo med minskad turism som effekt. Det innebär dock att det nu finns stora möjligheter till unika upplevelser för dig som reser till Egypten.

Text: Redaktionen

Fler reportage

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.